Коло Туре иска да се превърне в първият африканец, който е мениджър на отбор от Висшата лига. 38-годишният бивш защитник прекрати кариерата си преди близо три години и веднага се впусна в треньорската професия - помагайки на Брендън Роджърс първо в Селтик, а сега в Лестър. 

Мечта, която е смела, но не и непостижима.

Туре бе част от два "непобедими" отбора като футболист - Арсенал от сезон 2003/2004 и Селтик от сезон 2016/2017. Дългогодишният национал на Кот Д"Ивоар се надява да отвори вратата за африканските треньори, защото по думите му "няма много от тях във водещите първенства".

"Футболът е единственото нещо, което познавам добре. Искам да предам всичко на младите, имам опит и знания за играта. И заради това все още съм тук", разказва той в интервю за BBC.

"Едно от най-важните неща за мен е това, че съм от Африка. Желанието ми е да двам пример. Искам да стана първият африканец, който е мениджър в Англия, защото има нужда от такива примери. Нуждаем се от вдъхновители", казва още Туре.

"Винаги трябвa да има един човек, който да направи дадено нещо за първи път. После останалите ще го последват", мъдро заъвршва Коло.