Снегът, който затрупа голяма част от Испания, затрупа и надеждите на Реал да се изкачи на върха в Ла Лига.

Кралския клуб завърши наравно 0:0 като гост на Осасуна, при доста тежки условия за игра в град Памплона.

Макар домакините да се постараха да почистят терена, снегът не спря да вали през целия ден, както и по време на самия мач.

Минусовите температури и тежкият терен със сигурност отнеха от блясъка на мача и попречиха на двата тима да разгърнат потенциала си. И докато за Осасуна точката ще се приеме добре, то за Реал резултатът си бе провал.

Победа щеше да изкачи "белите" на върха, макар и с три мача повече на Атлетико, който изобщо не успя да изиграе мача си по-рано днес. Отново заради снега. "Дюшекчиите" имат точка аванс на върха, а ако вземат и мачовете си в пасив, този аванс ще стане десет точки и ще бъде доста труден за стопяване. 

Тази вечер макар Реал да бе по-активен на терена, това не водеше до кой знае какви ситуации срещу добре подредените играчи на Осасуна.

Особено през първата част, която ще се запомни само с един удар на домакините, спасен от Куртоа.

През вторите 45 минути Реал все пак вдигна оборотите и стигна до два гола, но и двата напълно правилно бяха отменени заради засада.

Така след кошмарно пътуване, премианло през тричасова блокада налетището, Реал изпусна да вземе един от мачовете в града "задължителни", а това в крайна сметка може да се окаже фатално за защитата на титлата.

Снимка: АР/БТА