"Снежното класико", го нарекоха медиите зад Океана. Мач, който изисква максимално усилие на волята, за да играеш в него, както и напрежение в очите, ако го гледаш по телевизията. Защото дори топката трудно се виждаше.

Колорадо Рапидс и Портланд Тимбърс направиха зрелищно (въпреки трудностите със зрението) 3:3 на старта на сезона в американската Мейджър лига по футбол. Мачът се игра при температури от -8 до -10 градуса по Целзий (започна при минус 8).

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА КАК СЕ ИГРАЕ ФУТБОЛ НА МИНУС 8 ГРАДУСА>>>

Снимка: AP/БТА

Условията бяха като за Зимна класика в хокея, но на терена се игра съвсем приличен футбол с шест гола.

Реферът Дрю Фишер - 38-годишен канадец, призна след двубоя, че му е било трудно. Не заради грубости по игрището, а защото на моменти зрението му е било затруднено в снега. "Топката просто не се виждаше от снеговалежа, въпреки че беше червена", каза арбитърът, стоически издържал да ръководи двубоя. 

Снимката на същия този Фишер с ледени висулки от веждите, ушите и косата, стана символна за мача.

Той все пак успя да види достатъчно, за да изгони шведа Аксел Сьоберг от домакините още в 27-ата минута. Гостите пък пропуснаха дузпата, която бе отсъдена за нарушението на Сьоберг.

Домакините си вкараха и автогол в мача, а после изравниха за 3:3 в четвъртата минута от добавеното време, за да е пълна драмата, а всеки долар, даден от "героите" по трибуните, да си струва в този ужасен студ.

Да, точно герои. В Щатите нарекоха така играчите на двата отбора, както и тези 12 717 зрители, които мръзнаха, завити с одеяла по трибуните на стадиона в Денвър.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА КАК СЕ ИГРАЕ ФУТБОЛ НА МИНУС 8 ГРАДУСА>>>

Снимка: AP/БТА

Снимка: Instagram

Снимка: AP/БТА