Интересна сделка може да се осъществи в родния футбол, съобщава "Тема Спорт".

Става въпрос за благоевградския Пирин, който в първите месеци на новата година може да се сдобие с нов чуждестранен собственик.

Това е бившият футболист и настоящ бизнесмен Лий Пауър, който също така е собственик на английския Суиндън, а до преди няколко месеца притежаваше и ирландския Уотърфорд.

Към момента собственик на Пирин е американският бизнесмен Пол Белогур, който успя да осигури финансова стабилност в клуба и завръщане в елита на България, Той също така направи доста подобрения в материалната база на "орлетата".

Кандидат купувачът Лий Пауър вече е влязъл в преговори с Белогур, като британецът дори е бил в Благоевград, за да огледа база на клуба. Негов приоритет е била детско-юношеската школа.

На този етап играчите на Пирин са били уведомени, че до края на годината няма да настъпват никакви промени, а ако има еветуална смяна на собствеността, тя ще бъде в първите месеци на 2022-а и няма да засегне играчите и техните договори.

Лий Пауър има дълга кариера в долните нива на английския футбол, като след това участва в някои успешни бизнес начинания.

Към момента той е основен акционер в четвъртодивизионния тим на Суиндън, който обаче изпитва доста финансови трудности, а на Острова упорито се говори за неговата продажба.