Собственикът на Локомотив (София) - Иван Василев, не е променил своето решение и ще спре с издръжката на клуба.

Това призна той пред "Дарик Радио", като Василев също така разкри, че клубът се продава.

Още преди няколко седмици, обиденият от поведението на феновете Василев обяви намеренията си, но надеждите на всички в клуба бяха, че до края на сезона той ще размисли.

Именно Иван Василев е човекът, който изведе "железничарите" от окръжните групи до Първа лига, като без неговото финансиране на този етап изобщо не е ясно какво ще е бъдещето на клуба.

"Няма да издържам повече Локомотив. Ще обърна внимание на фирмите и семейството си. Не съм променил решението си, оттеглих се и повече и пирон няма да забия на стадиона.

Благодаря на феновете за подкрепата, но не им благодаря, че чупят и източват клуба с глоби. Взимаме по 2000 лева от билети и плащаме глоби по 5-6000. Ние ги създадохме с моя екип, на който благодаря, истински локомотивци. Не ми се занимава повече, тези фенове минаха границата.

Направих всичко възможно отборът да е добре. Не съм мастит бизнесмен, нямаме община зад гърба, нямаме нищо. Когато правих оградите, трибуните, защо сега не вдигат плакати? Вдигат сега плакати и обвиняват един чист човек. От цяла България имаме много фенове, феновете ни не са само в "Надежда". Отвсякъде ми се обаждаха. Локомотив София се продава, на масата е. Осигурил съм бюджет и абсолютно всичко, но двигателят на това нещо, който бях аз, няма да го има. Колкото и да струва, няма да съм на печалба. Ще се радвам да дойде добър инвеститор и да удвои какво съм направил.

Не е нормално някой да си дава парите, за да го обиждат. Замълчал съм си за всичко в интерес на Локомотив София, но това беше краят. Не мога да толерирам тези неща", сподели Василев.