Собственикът на втородивизионния Септевмри (София) - Румен Чандъров, за пореден път нападна управляващите родния футбол.

Бизнесменът, както и всички в столичния клуб продължават да недоволстват от решението на БФС. Родната централа прекрати Втора лига, което осгируи директна промоция на ЦСКА 1948. Намиращия се на три точки и с мач по-млако от "червените" тим на Септември пък ще трябва да играе бараж.

Според Чандъров големият проблем на родния футбол е, че в Изпълкома всеки се кланя на някого и обслужва нечии интереси. В интервю пред "Тема Спорт" той сподели:

"Няма как да ми мине огорчението от решението на БФС. По-голяма несправедливост не можеше да се измисли. В края на краищата нали затова е спортът - да има състезание. Но състезанието беше извън терена. Времето лекува, но огорчението си остава.

Проблемът е, че на ръководно ниво всеки се кланя на някакво килимче. Докато се кланят, няма нищо хубаво да стане. Всеки ходи някъде и обслужва някого. Според мен трябва да се махнат всичките, които са в управлението. Но дали има кой да ги замести?

Чух, че Христо Порточанов можело да се кандидатира, ще има и други. Виждаме обаче, че в момента тупкат топката. Искат да преподпишат договора за тв правата, преди да е избрано следващото ръководство.

Сценарият се знае и се действа задкулисно. Няма оправия просто. Най-големият проблем е, че половината хора в Изпълкома се кланят на другата половина от Изпълкома. Докато се кланят, състезанието ще е предопределено. Аз тогава за какво да си хвърлям парите? Ще се забавлявам да си гледам само децата как играят и това е", каза Чандъров.