Даниел Ек, един от собствениците на музикалната стрийминг компания Spotify, обяви официално интереса си да закупи футболния клуб Арсенал.

Шведският милиардер иска да вземе акциите от сегашния собственик Стан Крьонке, срещу когото има сериозни протести от феновете на "артилеристите" заради включването на Арсенал в проекта за Суперлигата.

Ек е готов с конкретна оферта за Арсенал, като в това му начинание ще му помагат три легенди на отбора - Тиенри Анри, Денис Бергкамп и Патрик Виейра, разкрива Sky Sports.

През миналата седмица Ек за първи път обяви желанието си, докато феновете протестираха около "Емирейтс".

"Още от дете съм фен на Арсенал и е откакто се помня. Ако KSE са готови да продадат Арсенал, съм готов да се включа", публикува Ек тогава.

Състоянието му е оценено от "Форбс" на около 4,7 милиарда евро и той бе обявен за най-влиятелният човек в музикалния бизнес от списание "Билборд" през 2017 г.

Засега не е ясно каква сума е готов да предложи 38-годишният бизнесмен, но предвид, че феновете са твърдо срещу настоящите собственици, шансовете му да купи Арсенал не са малки.

Семейство Крьонке вече обявиха, че нямат намерение да продават клуба.

През миналата седмица един от подръжниците на Ек - легендата Тиенри Анри, каза, че вече не се припознава като фен на Арсенал заради включването на отбора в Суперлигата.

"Не припознавам моя клуб заради това, което стана и опита той да бъде включен в затворена лига. Не виждам смисъл в това", каза французинът.