Собственикът на Тотнъм Даниел Леви изрази своя оптимизъм, че клубният капитан Хари Кейн може да спечели трофей с клуба, въпреки досегашната 15-годишна суша.

Кейн се присъедини към "шпорите" през 2004 година и стана най-резултатният играч в историята с 273 гола, но и това не помага за спечелване на купа.

29-годишният английски нападател има оставаща една година от контракта и е много вероятно да се превърне в свободен агент през юни 2024 година.

Леви може да изиграе важна роля в евентуално преподписване от Кейн, но това далеч не е сигурно.

"Той абсолютно може да спечели трофей с Тотнъм. Но да си клубна легенда също е важно. Фактът, че вече е реализатор №1 го прави част от историята. Надявам се един ден до стадиона да има негова статуя", заяви Леви.

Собственикът на "шпорите" е считан за един от най-трудните що се отнася до преговорите за трансфериране на играчи. С това се сблъска и Сър Алекс Фъргюсън при привличането на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед.

Според спекулациите "червените дяволи" сега са заинтересовани от възможността да привлекат Кейн, но той на този етап би струвал около 100 милиона британски лири.

"Не мисля, че съм труден за преговори или нещо такова. Просто действам в интересите на клуба. Когато става дума за трансфери, важен е балансът на силите. Ако притежаваш играч, който не искаш да продадеш, имаш правото да отказваш. Зависи и от характера на играча и дали си готов да го запазиш. Важно е да се запазва отбора, но всяка ситуация е различна", обясни 61-годишният Леви, който управлява Тотнъм от 2000 година.