Капитанът на Уесх Хям Деклан Райс напуска отбора, обяви президентът на клуба Дейвид Съливан ден, след като "чуковете" спечелиха Лигата на конференциите. Това е първи европейски трофей за клуба от Източен Лондон от 58 години насам.

Съливан обяви, че има джентълменска уговорка с Райс да го оставят да си тръгне една година по-рано от изтичането на договора му, каквото е изричното желание на национала.

"Обещахме му, че може да си тръгне. Не можем да искаме повече от това, което направи за нас през този сезон. Ще имаме нужда от заместник или няколко заместника", каза президентът.

"Не искахме да се случва. Предложихме му 200 000 паунда на седмица преди 18 месеца. Той отказа. Загубил е около 10 милиона паунда от това, че остана в Уест Хям", изчислява Съливан.

"Той иска да си тръгне. Не можем да задържим играч, който не иска да е тук. Мисля, че офертите ще започнат от утре", сигурен е клубният шеф.

24-годишният Райс изигра 50 мача за "чуковете" във всички турнири през този сезон. Той взе капитанската лента от отказалия се от футболна Марк Нобъл в края на миналата кампания.

Арсенал и Манчестър Юнайтед изглеждат фаворити за подписа на Деклан Райс, който има 41 мача за националния отбор на Англия в последните години.