В деловодството на Манчестър Юнайтед са получени две официално оферти за евентуална продажба на клуба.

След като собствениците - семейство Глейзър, обявиха "червените дяволи" за продажба, интересът е огромен както от Катар, така и от Великобритания.

Именно от тези две места дойдоха първите две официални оферти снощи.

Катарският принц Шейх Асин бин Мохамед ал Тани съобщи, че е отправил конкретно предложение без да се съобщава конкретната сума, но се смята, че тя е на стойност 4,5 милиарда британски лири.

"Предложението съдържа план за възстановяване на предишната слава на клуба както на терена, така и извън него, и преди всичко ще има за цел да гарантира, че феновете отново ще станат сърцето на футболен клуб Манчестър Юнайтед. Офертата ще бъде напълно без дългове. Той ще бъде подаден чрез фондация Sheikh Jassim 92, която ще инвестира във футболни отбори, тренировъчен център, стадион и по-широка инфраструктура, фенове и общности, които подкрепят клуба", написа той.

Според неофициална информация той притежава активи на стойност 1,3 милиарда долара.

Днес стана ясно, че най-богатият британец сър Джим Ратклиф (на снимката)също е отправил оферта. Ратклиф е собственик на химическата компания "Инеос", която спонсорира отбор в колоезденето. Освен това е начело на френския клуб Ница.