Левски и ЦСКА отнесоха сериозни глоби от Българския футболен съюз след неделния финал помежду им за Купата на България, който "сините" спечелиха с 1:0.

Двата ни гранда ще трябва да възстановят щетите по стадион "Васил Левски", които феновете им са нанесли, като освен това ще платят и глоби.

Тази на Левски е в размер на 11 300 лева, а тази на ЦСКА в размер на 9 300 лева.

Освен това "сините" са с последно предупреждение за лишаване от домакинство, като при провинение на феновете в мача срещу Славия в четвъртък, наказанието може да бъде наложено за последния мач от сезона срещу Лудогорец, когато се очаква стадион "Георги Аспарухов" да бъде изпълнен до краен предел.

Санкциите на двата ни гранда са заради обичайните неща при пободни мачове. Използване на пиротехника, хвърляне на предмети по пистата, обидни и нецензурни скандирания, както и навлизане на фенове на пистата.

Левски получи последното си предупреждение и ще плати с 2000 лева повече заради нахлуването на свои фенове на пистата и по време на мача. Това се случи при гола на Илиян Стефанов в 57-ата минута, който се оказа и победен.

Въпреки тези санкции, феновете на двата тим съвориха истински празник и подариха на българския футбол една от най-добрите атмосфери по време на мача в последните десетилетия.