Испанският защитник Франсиско Хавиер Идалго Гомес, по-известен като Сон, е най-новото попълнение на родния шампион Лудогорец. Роденият в Севиля десен бек ще пристигне в Разград от Леванте, където играеше от 2020 година насам, като именно валенсианците обявиха новината на официалния си сайт.

"Леванте и Лудогорец постигнаха разбирателство за трансфера на Сон в българския отбор. Андалусийският защитник за първи път подсили нашия тим през 2016 година, когато игра за дубъла, а през 2020 се завърна при нас, но вече в представителния тим. Оттогава досега Сон е изиграл общо 101 мача за клуба, в които е реализирал 2 гола.

Искаме да изкажем благодарността си към него за отдадеността и професионализма му по време на престоя му в Левнте и му желаем всичко най-добро както на професионално, така и на лично ниво", написаха от бившия отбор на Владимир Манчев.

29-годишният краен бранител е играл за Бетис като юноша, а кариерата му преминава и през отборите на Нервион, Алкала, Сан Роке, УКАМ Мурсия, Вияновенсе, Баракалдо и Понферадина.

Има 54 мача за Леванте в Ла Лига, но предимно е играл във второто и третото ниво на испанския футбол.

Сон ще бъде вторият испанец в състава на "орлите" след Пипа, който пристигна от Олимпиакос по-рано през годината.