Футболните фенове по света са безмилостни, а когато на световното първенство се получи един от най-шокиращите резултати в историята, няма как да останат безучастни.

Аржентина сензационно загуби от Саудитска Арабия с 1:2 след много слабо представяне през второто полувреме, което бе допълнено от вдъхновена игра на арабския тим.

Най-много подигравки в следващите часове ще отнесе суперзвездата Лионел Меси, който и без това се слави с репутация на неубедителен играч на световните първенства.

Най-много злорадстване в социалните мрежи идва от големия съперник Бразилия. Местните с интерес изгледаха провала на гаучосите и имаха какво да кажат след двата гола на Саудитска Арабия. Те масово споделят снимка на аржентинския флаг, на който слънцето плаче.

Друг колаж, който набра популярност е прочутата вече снимка на Кристиано Роналдо и Лео Меси, които играят шах, но вместо лицето на аржентинеца е сложено това на автора на победния гол Салем Ал-Досари. В друг колаж на същата снимка, на мястото на Кристиано е сложен селекционера на победителите Ерве Ренар с надпис - "шах и мат". Любопитно е видеото на гола с арабски коментар. То също доби бърза популярност.

Другите шеги с отбора са заради пресилената дузпа, която Славко Винчич даде за тях през първото полувреме. Истината е, че без нея и без редовна позиция в хода на атаките си, Аржентина не успя да вкара попадение.

Подигравки има и за трите отмени голове на Аржентина, които не бяха зачетени заради засади. На един от колажите Кристиано Роналдо отново е за месен, като феновете предполагат, че той е бил начело във ВАР стаичката.

На световното първенство преди 4 години Саудитска Арабия направи срамно представяне в мача на откриването, когато загуби с 0:5 от Русия, но сега тимът на "зелените соколи" получава похвали от целия свят. Сърцатата игра и смелият стил на Ерве Ренан с изнасяне на защитата много напред не само дадоха резултат, но и направиха мача изключително атрактивен.

Аржентинските медии също не спестиха критиките към своя отбор. Авторитетното местно издание "Оле" написа, че този удар по тима ще остави отпечатък за дълго време и най-малката причина за това е резултатът.

"Липсата на реакция, на организирани действия, на преса, на подпомагане в отбраната са все неща, които липсваха на този отбор. Аржентина забрави за всички свои принципи и започна световното първенство по най-лошия начин", написа медията.