Спас Русев даде интервю пред Нова, в което говори за евентуалното си оттегляне от Левски и всячески избегна отговор на въпроса дали Васил Божков ще е следващият главен акционер на "сините".

Русев уточни, че това ще стане ясно на 6 март, когато ще се гласува нов Надзорен съвет. Призна, че кани Божков в Левски от първия си ден в клуба:

"В качеството си на дългогодишен привърженик на Левски говоря пред вас и председател на Надзорния съвет. Нека имаме търпение до 6 март и ще се разбере за акциите. Искам да ви уверя, че се подхожда възможно най-отговорно да се намери отпималното решение, което би дало възможност на клуба да се развива. Клубът е подложен на невиждан натиск от страна на медиите, но имайте малко търпение.

Господин Божков може да назначи Павел Колев в някоя от неговите стурктури, но в Левски той бе назначен за изпълнителен директор от мен. Поне такъв е уставът на клуба.

Аз разписах решението на Надзорния съвет за избор на нов управителен съвет. А след това и второто решение, с което се утвърждава Павел Колев като изпълнителен директор. Аз не казвам, че той не се е срещал с Васил Божков, но да не се хващаме за върху буквалните неща.

От ден първи откакто съм в Левски, аз съм канил и убеждавал Васил Божков да се присъедини към клуба. Познавам се добре с него и това е процес, който продължи близо две години и половина. За да бъде той убеден от самия себе си. Много се надявам, че той е узрял и ще помогне на клуба. Никога не разговаряме за техническия детайл кой как ще придобие някакви акции. Разговаряхме за това какво трябва да се направи, така че клубът да бъде не само финансово стабилен, но и да има надграждане. Според мен проблемите в българския футбол е, че няма награждане.

На 6 март ще се говори за новия Надзорен съвет, когато ще бъде гласуван от новите акционери. Не знам как излезе историята за Христо Йовов. Няма логика. Това, което се тиражира в медиите за Йовов, Боримиров и Иванков да са собственици на клуба. Ако те не се справят с работата, кой ги уволнява?

Дали ще има нов собственик ще се разбере на 6 март. Ангажиментите ми в последно време не ми дават възможност да отделям на клуба това време, което бих могъл. Ако има удачен вариант клубът да бъде поет от човек, който има визия, желание и стратегия, бих си тръгнал.

Решението ми да поема Левски бе бизнес решение между Виваком и клуба. Никой от управлението не ми е звънял и не ме е притеснявал.

Задълженията в един клуб се отчитат от даден период от време. В един момент може да са били 30 милиона. Ако всички клубове си публикуват задълженията, Левски няма да е на първо място. На 6 март задълженията ще бъдат 15-16 милиона. Няма опасност от фалит на Левски.

Знам, че за престоя ми в Левски не съм бил перфектният председател на Надзорния съвет, но съм правил всичко възможно да дам максималното от себе си. Много трудно се излиза с позитивен имидж. Не искам да ме запомнят с лошо".