Футболист на елитния френски клуб Ница стресна местните власти и граждани, след като в продължение на няколко часа заплашваше да скочи от мост.

22-годишният Алексис Бека Бека дълго време беше убеждаван от психолога на отбора и полицията да не слага край на живота си, като в крайна сметка краят бе щастлив.

Бека Бека заплаши да скочи от 100-метровия виадукт Манян, като спекулациите са, че това се е случило заради раздяла с приятелката му. Неговият агент отрече тази информация.

Мениджърът на Ница Ерик Рой трябваше да даде пресконференция в рамките на днешния ден за предстоящия мач с Брест, но тя бе отложена.

В ранния следобед бяха изпратени пожарникари, полиция и жандармерия към мястото на инцидента, а движението по моста беше спряно.

Появиха се и информации, че съотборници на Бека Бека са говорили с неговата вече бивша приятелка и са я призовали да отиде на място. В крайна сметка това не се е случило, а малко след 15 часа футболистът е издърпан и вече не е в опасност.

Бека Бека е юноша на френския Каен, а между 2021-а и 2023-а прекарва два сезона в руския Локомотив Москва преди да бъде привлечен от Ница за 12 милиона паунда.

През миналия сезон той изигра 14 мача за тима от южното крайбрежие, но през този все още не е записал минути.