Подготовката за завръщането на футбола в най-гледаното първенство в света върви с пълни сили.

По план Висшата лига в Англия трябва да бъде рестартирана на 17 юни, а ръководните фактори продължават да обсъждат какви точно мерки за безопасност ще бъдат спазвани.

Спазването на социална дистанция е една от най-важните точки в списъка, но има опасения, че на някои от по-старите стадиони това няма да бъде възможно поради липсата на достатъчно пространство.

Така например на "Гудисън Парк", "Викъридж Роуд" и "Търф Муур", където играят съответно Евертън, Уотфорд и Бърнли може да се наложи изграждането на нови съблекални.

По последни данни футболистите на Евертън ще ползват както домакинската съблекалня, така и тази на гостите, за да спазват правилата, което означава, че гостуващия отбор ще бъде пратен в нова временна съблекалня, която ще бъде изградена извън стадиона.

Тунелът на "Гудисън Парк" е доста тесен и по всяка вероятност от него ще излизат само домакините, докато съперниците им ще се появяват на терена от друг вход.

Подобни проблеми няма да има на модерни стадиони като този на Тотнъм, който има безброй съблекални с достатъчно място във всяка една от тях.

По-стриктни правила ще има и за пътуванията за мачове далеч от дома. Традиционно някои отбори ползват влакове за по-дълги пътешествия като тези до Манчестър и Лондон, но сега ще бъдат принудени да наемат частни самолети.