Сезонът за Левски приключи с изпълнението на целта минимум, а именно участие в европейските клубни турнири.

Макар в началото на кампанията "сините" да имаха амбиции да бъдат доста по-близо до челото, серията от 11 мача без успех бързо ги отдалечи от тази цел.

А последвалите сътресения и напускането на Станимир Стоилов направиха така, че европейското участие изглеждаше единствената реална цел пред тима до края на сезона, като в дадени моменти тя не изглеждаше чак толкова сигурна.

Все пак Левски взе баража си срещу Арда с 2:0, а с това си осигури поне два европейски мача след месец и половина, като вече фокусът пред "сините" е друг.

Големият въпрос е кой ще бъде треньор от новия сезон, а в дните, в които "сините" фенове очакват името му да бъде официално обявено, спекулациите не спират.

А тези спекулации са най-разнородни, като започват от няколко варианта от бивша Югославия, преминават през Испания, стигат до сензационно завръщане на Станимир Стоилов, а от днес дори се появи вариантът Илия Груев.

Груев дори се спряга като фаворит за поста според колегите от "Топспорт", като се споменава, че вече е имало заключителни преговори между него и ръководството на Левски.

Снимка: Bulphoto

Бившият играч на "сините" натрупа стаж като помощник в няколко немски тима, включително и Вердер (Бремен), където играе синът му, но пък Груев е бил старши треньор единствено в тима на Дуисбург в периода 2015-2018.

Иначе всичко започна с името на Саво Милошевич, който дори бе в София за заключитлени преговори и се очакваше той да бъде обявен за нов треньор на "сините".

Това обаче все още не се случва, а последните информации от Сърбия са, че до подобна сделка най-вероятно няма да се стигне, като причините остават неясни.

Сред спряганите имена имаше у други треньори от бивша Югославия, а най-нов в списъка от тях е Игор Ангелковски - човекът, извел Северна Македония до Евро 2020.

Снимка: Getty Images

Но списъът с въможни треньори достига дори до Испания, защото в някои медии има информации, че Левски преговаря и с Оскар Гарсия. Бивш играч на Барса, който направи солидна треньоркса кариера в Изралев, Австрия, Гърция и Франция.

Не на последно място, а може би дори и най-желаният от феновете вариант си остава Станимир Стоилов.

Дали обаче подобен ход е възможен, на този етап остава загадка. Ясно е, че завръщане на Стоилов ще означава доста компромиси от страна на ръководните фактори, които ще трябва да удовлетворят желанията му, заради които на първо място той напусна клуба.

Може би тези информации бяха подхранени по-скоро от факта, че Стоилов се появи заедно с Наско Сираков в клубния магазин, за да си закупи новите екипи на Левски, без да има каквито и да е преговори за негово завръщане.

Дните до старта на подготовката наближават, защото паузата между стария и новия сезон изобщо не е голяма. Но към днешна дата, вечерта на 12 юни, нов треньор в "синьо" все още няма.

Снимка: Bulphoto