Томас Тухел се ползва с доверието на шефовете в Байерн, въпреки ужасяващото представяне на баварците и задаващия се провал в битката за титлата.

Отборът, който спечели титлата в последните 11 сезона е в серия от три поредни загуби. Първо Байерн бе разбит и тотално надигран от лидера Байер (Леверкузен) с 0:3, след това дойде загубата с 0:1 от Лацио в Шампионска лига, а най-шокиращият момент безспорно бе вчера, когато баварците паднаха от Бохум с 2:3.

Трябва да уточним, че това е загуба от тим, на който Байерн вкара 17 гола в предишните три мача, а игровата криза при баварците е очевидна.

Освен това скандалите в съблекалнята и напрежението между Тухел и част от звездите не са тайна за никого, но странно или не ръководството не прибързва с неговата смяна.

Вчера дори е имало спечшна среща на ръководството. Президент, спортен директор и изпълнителен директор са седнали, за да обсъдят бъдещето на Тухел, като решението на този етап е той да остане на поста си.

Освен това самият Тухел не смята да подава оставка, а пред критично настроените медии той уверено обяви, че вярва в шансовете на Байерн за титлата, въпреки вече доста сериозното изоставане от 8 точки.

"Има напрежение, но това е напълно нормално след загуба. Важното е как играем, а днес играхме добре. Този мач беше различен в сравнение с двубоите срещу Лацио и Байер (Леверкузен). Сякаш видяхме в сила закона на Мърфи: всичко, което можеше да се обърка, се обърка.

Усещам подкрепа. Знам какви са отношенията ни и как работим заедно. Ръководството е наясно, че сегашната ситуация ме ядосва, както и че правим всичко възможно да променим нещата. Това, че се коментира евентуалната ми смяна, не ме изненадва. Разбирам го напълно, във футбола е така", сподели самият Тухел.