В "Левски" предприемат спешни мерки за спасението на клуба след шокиращата новина за провала на преговорите с United Group. На "Герена" до последно се надяваха сделката да се осъществи и клубът да се стабилизира финансово, но сега вече става въпрос чисто и просто за оцеляване.

Като вече са в ход няколко мерки.

В следващите дни ръководството на Левски ще организира Общо събрание на акционерите. В него шефовете на "Герена" ще разкрият плановете си за бъдещето на клуба и ще представят финансовото състояние.

Това може да се нарече извънреден ход, след като на 15 ноември бе проведено редовно Общо събрание, в което бяха обсъдени горещите проблеми на "Герена". Днес шефовете на Левски ще имат среща и с боса на генералния спонсор Palms Bet Мило Борисов.

През последните месеци на няколко пъти букмейкърската компания помогна на клуба с авансови плащания за покриване на задълженията към НАП и получаването на заплати от футболистите и служителите. Сумата, която получи клубът за споменатия период е над 860 хиляди лева.

Спешна среща с Наско Сираков пък поиска една от организациите, които трябваше да се превърнат в основен мотор за спасението на Левски. Става въпрос за Сдружението "Левски на левскарите".

Както е известно, неговите членове са задължени да внасят всеки месец членски внос. Така се гарантират постоянни постъпления, каквито не могат да се генерарат в паузата на първенството или с продажбата на клубни артикули.

Очакванията обаче бяха, че в него ще се включат 20 000 души. Засега обаче бройката е далеч по-скромна. Въпреки това обаче на два пъти Сдружението помогна на "сините" със серизни суми във важен момент. Сега неговите членове искат да научат от Наско Сираков какви идеи има за спасението на Левски. Това ще стане на среща, която е планирана за утре, а на нея ще присъства и Станимир Стоилов.

Междувременно ръководството на "Левски" ще се опита да продаде поне двама играчи, за да върже бюджета до края на сезона. Опциите обаче са крайно ограничени заради това, че трансферните прозорци в почти всички европейски първенства вече са затворени.