Жозе Моуриньо проговори след уволнението от Манчестър Юнайтед, което е новината на седмицата в спорта. Португалецът каза няколко думи пред камерата на Sky Sports, която го чака пред дома му в Лондон. Минути по-късно Жозе публикува и официално изявление, разпространено до медиите.

"Не съм се променил - каза Моу пред репортера. - Ще направя същото и сега, както и когато напуснах Челси. Запазвам добрите неща и няма да говоря за нищо, което се е случвало вътре в клуба. Всичко е приключило.

Манчестър Юнайтед има бъдеще без мен, аз също имам бъдеще без Манчестър Юнайтед. Винаги съм бил критичен към мениджъри, които напускат клуб и излизат да говорят в детайли за това какво се е случило. Играта приключи. Надявам се вие, медиите, да уважите моето желание да живея нормален живот, докато се върна във футбола. Ще пазарувам, ще се разходя... Манчестър Юнайтед е в миналото."

Изявлението, разпространено късно следобед в сряда, гласи:

"Бях изключително горд да нося емблемата на Манчестър Юнайтед от първия ден, в който пристигнах в клуба. Вярвам, че феновете на отбора са усетили това. Както и във всеки от предишните ми клубове, работих с някои прекрасни хора, и такива, които ще ми останат приятели доживот.

Всички сте наясно с моите професионални принципи. Всеки път, в който една глава се затваря, показвам своето дълбоко уважение и не правя коментари за бившите си колеги. Надявам се медиите да покажат уважение към моята позиция и да ме оставят да живея нормален живот.

Весела Коледа!".