Жозе Моуриньо се появи сред хората на улиците на Неапол, за да покаже почитта си към великия Диего Армандо Марадона.

Тази вечер Рома, водена от Специалния, гостува на стадиона със същото име на Наполи, но в навечерието на дербито от Серия А, португалският треньор отиде на мястото в града, където Диего е нарисуван по стените. Ъгълът и малкото площадче там са осеяни с фотоси, предмети, фланелки и графити, сред които се откроява един огромен - на Марадона с екипа на Наполи от 80-те.

Охранители и хора от Рома, както и две полицейски коли, докараха Жозе от хотела на римляните на мястото.  

Embed from Getty Images

Там, както е традицията, бе пълно с хора в неделната вечер. И местни, и туристи - за които да дойдат тук е задължително, ако са в града.

ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ДЕРБИТО ОТ НЕАПОЛ>>>

Жозе остави букет с цветя от името и с емблемата на Рома, огледа стените наоколо, поседя няколко минути и си тръгна в пълно мълчание.

Португалецът никога не е криел, че неговият идол и човек, който го е запалил по футбола като дете, е именно митичният аржентинец.

Диего си отиде от света преди година и половина, но в Неапол (както и в Аржентина) той продължава да живее.

Любовта на хората към него е непреходна.

 

Рома довечера гостува на Наполи в голямата битка на кръга в Италия (по MAX Sport 3 HD).

Домакините се борят за титла, а гостите - за място в четворката. Стадионът вече се казва не "Сан Паоло", а "Диего Армандо Марадона". Екипите на домакините са с лика на великия аржентинец, така е през целия сезон.

Жозе няма да е в настроение за услуги на терена, но жестът му да иде и да окаже почитта си към великия Диего в града, отекна не само в Италия.

 Embed from Getty Images Embed

ГОЛЕМИЯТ ТЕНИС СЪЩО ПРОДЪЛЖАВА В ЕФИРА ДНЕС >>>