Георги Иванов-Гонзо даде яснота около кандидатурата си за президент на БФС и каза защо е взел решение да се впусне в битката.

Бившият нападател и настоящ директор смята, че това е логичната следваща стъпка за неговата кариера и че той би бил достоен наследник на Борислав Михайлов.

В интервю за Спортал той твърди, че е готов да подаде ръка на всеки независимо дали ще спечели вота или не. В същото време обвини Димитър Бербатов и екипа му за разразилото се насилие около стадиона на мача с Унгария.

"След оставката на Борислав Михайлов реших да се кандидатирам, защото минах всички нива в българския футбол. Бил съм футболист, треньор и директор. Смятам, че следващата крачка е да бъда президент. Взех това решение в края на миналата година. Не знаех, че Михаил Касабов ще се кандидатира. Неприятно е, че има двама кандидати от футболния съюз, но всеки си върви по неговия път. С отлични отношения сме с Михаил Касабов. И до ден днешен не мога да кажа лоша дума за него. Сега сме опоненти.

Всеки има право да избере каква кампания да проведе - позитивна или негативна. Моята кампания е позитивна. Неведнъж казах, че искам обединение. Ние сме слаби, защото сме разединени. Ако аз спечеля, трябва да спрем тази война. Аз ще подам ръка на другите претенденти, но не знам дали ще я приемат.

Първото нещо, което ще променим, е Изпълкомът. Има много негативи и позитиви в работата на някои хора в БФС. Структурата трябва бавно и постепенно да се променя. Трябва да се пипа много внимателно и постепенно. Разликата между мен и другите кандидати е, че аз съм вътре във футболния съюз. Трябва да се направи Изпълком със сериозни и качествени хора. Това ще бъде органът, който ще взима решения и след това те ще се спускат надолу по веригата. Няма да има президенти на футболните клубове в Изпълкома. Така ще има конфликт на интереси. Има хора, който със сигурност трябва да са вътре - например шефът на аматьорския футбол.

Не мога да коментирам, ако някой е имал негодувание към президента на БФС или вицепрезидента. Аз такова нещо не съм срещал и винаги съм се радвал на любов. Като ходя по Витошка, хората искат да се снимат с мен. За тези две години, в които съм работим в БФС, се чувствам горд.

Най-големият проблем да нямаме качествени футболисти е, че имаме некачествени треньори. Трябва да обучим треньорите.

Две години тази война пречи на целия футбол и цялата среда. Сега има Конгрес и след него трябва да има обединение. Аз ще подам ръка, ако другите кандидати искат да я приемат. Другите кандидати критикуваха федерацията, когато имаше мачове. Свикнал съм на всички тези критики. Федерация и клубове трябва да гледаме в една посока.

Ако не спечеля, никога няма да направя това, което направиха те. Ще се отдръпна и няма да критикувам. Националният отбор е за цяла България, не е нито на Гонзо, нито на Бербатов. А те настроиха феновете срещу националния отбор.