Само час след обявяването на съдията за големия финал между ЦСКА и Левски в неделя, претенциите вече започнаха.

За съдия на финала за Купата бе определен Никола Попов, а чрез официалния си сайт от ЦСКА веднага изразиха своето неодобрение към този ход на БФС.

В декларацията си "червените" пишат за приятелски отношения между реферът Попов и Станимир Стоилов, като също така изразяват огромното си притеснение, че този съдия няма как да се справи с тежестта на двубоя.

Според ЦСКА това назначение създава предпоставки за ритуално посичане на тима във финалния двубой.

От клуба искат БФС и ПФЛ да вземат мерки и да преосмислят това назначение.

Ето какво написа ЦСКА на официалния си сайт, публикувно без редакторска намеса:

"Армейци,

ЦСКА търпя, търпя всички неразбории с организацията и билетите покрай предстоящия финал за Купата на България, но днес чашата преля. Смятаме, че назначаването за главен съдия на Никола Попов залага "бомба" в очаквания с интерес от милиони привърженици сблъсък. Общоизвестен факт са приятелските отношения на рефера с наставника на съперника Станимир Стоилов.

Отделно от това, имаме други сериозни притеснения и основания да смятаме, че в подобна среща с огромен залог главният съдия може да се превърне в главен герой. А имайки предвид ударите срещу нашия тим и аршина, с който мери БФС напоследък, не е трудно да предположим, че предпоставките и причините да бъдем ритуално посечени са налице.

В тази връзка, клубът ни декларира своята категорична позиция и желание Никола Попов да не свири този мач. Смятаме, че има и други качествени родни рефери, които биха се справили с успех с това професионално за тях предизвикателство.

Призоваваме БФС и ПФЛ да реагират по най-бързия начин, за да не се нажежава допълнително обстановката и нека такова голямо дерби протече в рамките на феърплея, както на терена, така и по трибуните".