Спортният министър Красен Кралев се изказа по въпроса с акциите на Левски, които бяха занесени до Министерски съвет от журналиста Сашо Диков, за да може да бъдат получени от Бойко Борисов.

Кралев заяви, че няма как премиер на която и да е страна да вземе акции на футболен клуб и те трябва да отидат при друг човек или феновете, които са способни да спасят Левски.

"Виждаме, че има желаещи, които искат да станат притежатели на тези акции. Ако те не потвърдят желанието, редно е акциите да отидат при привържениците на клуба, които многократно са изявявали желание да вземат съдбата на Левски в свои ръце. Това е несериозно отношение към съдбата на клуба. Редно е тя да бъде предадена в ръцете на привържениците

Не може премиер на една държава да е собственик на акциите на който и да е клуб. Това е несериозно отношение. Вие сами можете да го прецените. Това е опит да се политизира процеса и да се нагнети напрежение сред привържениците на Левски.

Помагали сме на много клубове и видяхте какви средства се дадоха на пловдивските отбори да си изградят базите.

Привържениците на Левски показаха, че са огромна сила и могат да помогнат за спасяването на клуба, няма да допуснат подобно нещо. Това, което считаме, че е редно, акциите да бъдат предоставени на тях. След това можем да водим разговори как да си помогнем и да се прецени вариант, при който да продължи да съществува.

Левски е голям клуб и винаги е имал много рекламодатели. Винаги е имало компании, желаещи да помогнат на клуба. Надяваме се когато този казус със собствеността се изчисти, компаниите да бъдат по активни в желанието си да дават средства", заяви Кралев.