Работи се по отстраняването на всички пречки за новия стадион на ЦСКА. Това заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV служебният спортен министър Весела Лечева.

Тя бе категорична, че трябва да се спази цялата нормативна уредба от всички замесени страни.

"Има създадена работна група, която работи за отстраняването на всички правно-нормативни пречки по осъществяването на тази идея. Има и решение на Министерски съвет за създаване на общо дружество между държава и клуб, но всичко това изисква своята нормативна процедура", каза Лечева.

Тя коментира и започнатата от предшественика й Радостин Василев кампания срещу корупцията в спорта.

"Борбата с корупцията е непрекъснат процес и в рамките на 3-4 месеца не можем да кажем, че имаме някакъв успех. Това, което считам, че трябва да има в областта на спорта, е непрекъснат контрол за изразходването на средствата. Да бъде защитен интересът на спорта и спортните организации, да бъдат създадени най-добрите условия за състезатели и треньори", добави тя.

Лечева бе попитана и за напрежението между спортното министерство и част от федерациите.

"Аз съм привърженик на диалога със спортните организации, познавам се с голяма част от тях. Това са треньори, експерти и състезатели, с които се познаваме много добре от състезания и лагери. Винаги съм гледала с диалог да отстраняваме проблемите. Натрупано е доста напрежение в голяма част от федерациите. В никакъв случай не адмирирам подобно напрежение, защото то отнема много енергия и най-вече ощетява състезателите, треньорите и специалистите", обобщи спортният министър.