Министърът на спорта Радостин Василев говори на церемонията по повод 65 години от първия тираж на играта "Спорт тото 1".

И засегна теми, по които се дискутира в последните седмици у нас.

"Няма сблъсък за президентския пост в БФС. Конгресът ще бъде само за приемане за бюджет. Поканили сме много хора. Не мога да взема позиция. Не ме е поканил Борислав Михайлов. Ще бъда на финала в неделя.

Нямам предпочитания. Нека да победи по-добрият отбор. Видях, че ЦСКА и Лудогорец са ни уважили, очаквам и гости от Левски.

Ние на ЦСКА пари не даваме. Даваме им само възможност сами да си построят стадиона. Към настоящия момент държавата и ММС не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони. Стадионът на Левски е на областната управа. Говорил съм с Левски. Като има пари за всички стадиони, ще има и за тях. Тези два казуса не следва да се представят като едно.

Тази година се очертава да бъде годината на реформите както в Българския спортен тотализатор, така и в българския спорт - каза Василев. - Поставил съм цели пред ръководството на тотализатора и в техен интересен е да ги изпълнят. Основната цел е да печели добре, защото това е основата за бюджета ни за спорт и култура.

Тази година предстоят законодателни изменения в закона за хазарта и промяна в централната компютърна система. Предстои и модернизация в игрите и инвестиции, които да доведат печалбата догодина да е по-голяма. Това е много важно предприятие за държавата. Приключихме с обжалването на Гошо Гинчев и Христо Йовов. Не са в ръководството на Спортния тотализатор."