Има официален интерес към акциите на "Левски".

Това призна изпълнителният директор на "сините" Иво Ивков, като разкри за стартирали преговори.

Кандидат за нов собственик на клуба е сръбският магнат Драган Шолак и неговата компания "Юнайтед груп", която притежава редица медии в България.

"Има интерес към клуба от страна на нови инвеститори! Да, има интерес от "Юнайтед груп". Лично аз ги потърсих, защото нашият основен спонсор изнемогва с всички разходи. Те изпратиха свои представители преди финала за Купата на България и хората наистина имат интерес. Изпратиха писмо за намерение за придобиване на клуба. Ние търсим светло бъдеще. Далеч сме до крайно решение и този процес ще продължи според мен до Нова година поне, преди да се вземе такова", каза Ивков на пресконференция на "Герена"

Той говори и за ситуацията с дълговете на клуба, като увери, че няма да се стигне до фалит като на ЦСКА през 2016-а.

"НАП ли? Г-н Спецов обясни как стоят нещата. Левски има споразумение до декември. Левски има големи задължения, но няма такива, които да му попречат да вземе лиценз. Това е следващото предизвикателство на левскарите. Клубът не може да се справи сам, а ще трябва да покрие една голяма част - иска ми се 2 000 000 и да върим към една стабилност. Разликата между нас и ЦСКА, който фалира е, че те имаха нещастието да бъдат управлявани доста непрофесионално.

Те бяха стигнали, че да не могат да обслужават другите си задължения. Г-н Спецов е прав, че ако Левски прави същото нещо, ще последва съдбата на ЦСКА. До декември трябва да се стегнем и изчистим една значителна сума. Ако кампаниите са недостатъчни, ако не намерим силни и нови спонсори, ако не дойде нещо ново, ние ще се справим и чрез други начини. Продажба на основни футболисти например", заяви Ивков.

За финал той разкри и какви са приходите и разходите на "сините" от месец март насам. Адвокатът посочи точните суми, които клубът е платил, за да няма проблеми с лиценза и картотекирането на нови състезатели.

"Завършихме селекцията на клуба преди да започнем подготовката ни. Толкова е просто и се чудя защо не е ставало преди. Качествени, но евтино взети играчи мисля, че имаме конвертируем млад отбор и вярвам, че ще постигаме още по-добри резултати. Не сме готови за титлата, но ние и за купата не бяхме готови.

Предстои ни много хубав мач. Мисля, че ни се падна най-добрия възможен противник. Да, фаворит е ПАОК, но аз не мисля, че са чак такъв. Предстои да видим. При всички положения ще има футболен празник. За периода от март до сега има приход 5 997 432 лв. Билети на мачове, клубен магазин, абонаментни карти, тв права, реклама. Разходи основно перо обезщетения на стари задължения 5 765 409 лева. 278 хил лева - бивши треньори. 305 хил. лева Насиру. Макрон - 25 000 лв", обобщи Ивков.

Снимка: Bulphoto