Сръбският медиен магнат Драган Шолак, собственик на "United Group", под чиято шапка е родната "Nova Broadcasting Group", е кандидат-инвеститорът в Левски, пише "Спортал".

По-рано днес се появиха информации, че от няколко месеца на "Герена" се водят преговори с мощен инвеститор, притежаващ мажоритарен пакет акции на клуб от Висшата лига.

Именно Шолак е основният акционер в тима на Саутхемптън, а заради бизнес интересите си у нас, сред които е и компанията "VIVACOM", той проявява интерес и към инвестиции в родния футбол.

Последната среща на представители на сърбина е била в деня преди финала за Купата на България. На нея освен Наско Сираков, Иво Ивков и Станимир Стоилов от страна на клуба, са присъствали Роберто Галярди като представител на Саутхемптън и Расмус Анкерсен, като представител на "Спорт Републик".

Двамата дори са били в ложите на "Васил Левски", за да видят "синия" триумф с 1:0 на финала.

Кандидат-инвеститорите имат сериозни намерения спрямо Левски, но на този етап сериозен проблем се очертава дългът, който клуба има към бившия си собственик Васил Божков.

Размерът му е около 15 милиона лева, а на този етап от "United Group" не са готови да водят преговори и да сключват сделки с човек, замесен в санкциите "Магнитски".

Именно заради това се очаква в следващите седмици Наско Сираков лично да пътува до Дубай, където да опита да убеди Васил Божков да опрости дълга.

Подобна сделка може да изведе Левски от финансовата дупка и да гарантира сериозни инвестиции в материална база, но на "Герена" също така не са забравили случилото се с Джо Диксън преди година и действат предпазливо.