Сръбският експерт по спортна наука проф. д-р Марко Стоянович е най-новото име в щаба на националния ни селекционер Младен Кръстаич. 46-годишният Стоянович ще помага на България с експертизата и опита си, които е трупал години наред, а в западна ни съседка го сочат като най-добрият специалист в областта в местния спорт.

Във визитката му личат периоди в Партизан (Белград), Макаби (Тел Авив), Олимпия (Любляна), Войводина (Нови Сад), националния отбор на Сърбия, както и баскетболните тимове на Румънияр.

Стоянович се занимава с диагностика, контрол и мониторинг на подготовката на елитни спортисти вече повече от 20 години и също така е доцент в сръбския факултет по физическо възпитание и спорт в дисциплините "Теория на спортната подготовка" и "Баскетбол". Личен треньор е на редица известни футболисти и баскетболисти. Той става шестият сънародник на Кръстаич в щаба му след Стефан Янкович, Неманя Милинчич, Дарко Божович, Кръсто Йокич и Никола Янич.

Междувременно пореден футболист изглежда ще отпадне от сметките на сръбския ни селекционер заради контузия.

Вече стана ясно, че Кръстаич не може да разчита на Доминик Янков, Димо Кръстев и Илиян Стефанов, които са с различни здравословни проблеми. Сега травма има и Антон Недялков.

Капитанът на "орлите" се е оплакал от болки в петата на загрявката преди мача с Хебър, а поради същата причина той пропусна и срещата с Пирин в Разград.

По всяка вероятност Недялков ще бъде освободен от състава, а на негово място ще бъде повикан друг футболист.

В петък националите приемат Черна гора в Разград в първия си мач от новите европейски квалификации, а три дни по-късно, на 27 март, гостуват на Унгария.