Младен Кръстаич ще напусне треньорския пост на националния отбор на България по футбол. Информацията идва от сръбските медии, които са категорични, че спецът сам ще си събере багажа.

Причината е оферта от израелския гранд Макаби Хайфа, която финансово е в пъти по-добра от настоящата заплата на Кръстаич от БФС.

"Кръстаич ще напусне националния отбор на България заради предложението от Израел. Той вече е взел решение, единствено предстои да се разбере с българските си работодатели как ще се случи раздялата", категорични са медиите в Сърбия.

49-годишният специалист има опит в израелското първенство. Той води другия местен гранд - Макаби Тел Авив през сезон 2021/22.

Според информациите, Кръстаич не може да приеме острите критики по негов адрес за представянето на националния отбор на България. Сърбинът е обиден на писанията, а персонални нападки от част от медиите също са се оказали решаващи за решението му. Той отказа коментар след загубата с 0:3 от Унгария, подминавайки журналистите на летището.

От БФС също отказват всякакъв коментар, въпреки че на прибиране от Будапеща техническият директор Георги Иванов-Гонзо увери, че не се обмисля треньорска смяна.

Както е ясно, България започна с две поражения в квалификациите за Евро 2024 - с 0:1 в Разград от Черна гора и с 0:3 от Унгария в Будапеща. Това до голяма степен сложи край на надеждите ни за класиране - а именно такава цел бе поставена от БФС преди старта на кампанията

Ако се стигне до раздяла, Кръстаич ще напусне поста само 7 месеца след назначението си. А БФС отново ще трябва да търси заместник, като във футболната централа не са готови с евентуални имена за нов селекционер.

Снимка: АР/БТА