Закъсалият на предпоследното място класирането Ботев (Пловдив), е много вероятно да се сблъска с промени в спортно-техническото ръководство.

След поредната загуба у дома, "канарчетата" са 13-и, с едва 9 точки от 11 кръга.

Освен игровите проблеми, такива очевидно има и между треньора Желко Петрович и спортно-техническия директор Адалберт Зафиров.

В неделя Ботев загуби с 0:1 от Славия, при което феновете основателно поискаха обяснения от Зафиров и Петровч.

Двамата се обясняваха пред привържениците, като доста странно, започнаха обвинения помежду си. Днес те бяха на среща с шефовете, като е доста вероятно поне единият от тях да се раздели с поста си.

Колегите от "PlovdivDerby" информираха, че решението на шефовете ще бъде оповестено на официалния клубен сайт, но на този етап не се съобщава какво е то.

В интервю пред "Меридиан Мач" пък Желко Петрович изрази недоумението си от поведението на Адалберт Зафиров.

"Аз обаче съм шокиран, направо разтърсен от изявлението му. Просто не мога да повярвам на това, което прочетох, че е казал пред феновете. Наистина съм разочарован. Това е направо трагично. За да го направи, или няма компетентност, или няма знания да бъде спортен директор... Не мога да проумея, как може така да се оправдава.

Аз приемам Зафиров като човек на моето ниво. Йотков е по-вишестоящ и аз към него претенции нямам. Съобразявам се с всички изисквания. Виждам, че е човек, който 24 часа на ден работи за клуба. Има и други хора, които го правят и аз ги уважавам. Това е моето разбиране. Аз също искам да правя всичко, което е добро за клуба. Аз работя за Ботев, а не за себе си. Точно за това не се побирам в кожата си от подобни действия, които разбиват екипа.

На Зафиров ще му кажа същото, което казвам и на вас, че няма право да говори по този начин. Че един спортен директор не трябва да действа така и да обяснява, че треньорът е виновен за какво ли не.

Аз не търся извинения и оправдания. Реално обаче оценявам нещата и знам, че трябва да сме честни пред феновете. И аз говоря с тях, но не съм си позволявал да казвам такива неща, които могат да навредят на клуба. Аз няма да предам клуба. Не съм дошъл тук за пари. Бъдете сигурни в това", сподели Петрович.