Спешна среща днес в Мадрид може да се окаже решаваща за това къде ще играе Кристиано Роналдо през следващите няколко сезона.

Президентът на "Реал" Флорентино Перес е повикал в столицата на Испания Жорже Мендеш, суперагента и представител на носителя на "Златната топка" на разговори.

Според "Марка" темите са две:

- Как и дали е възможно счупената чаша да се залепи - след като Роналдо ясно заяви, че не иска да остане в "Реал"?

- При какви условия да бъде продаден, ако първото е невъзможно?

"Ювентус" сложи на масата оферта от 100 милиона евро, а се оказва, че сумата не е произволно избрана. През януари Флорентино Перес я е изрекъл на глас, когато Зинедин Зидан и Роналдо са отишли в офиса му и са поискали разяснение защо не се предлага нов договор на португалеца.

При такава цена, произволен клуб може да вземе Кристиано, е разяснил идеята си босът на Мадрид. И е споменал нещо в стил "никъде няма да плащат парите, които даваме ние, на един 33-годишен футболист, бил той и най-добрият".

Тогава се е "счупила чашата", а Роналдо е казал на Зизу, че "който ме оценява на 100 милиона евро при настоящия пазар във футбола, не ме обича".

Според "Марка" именно това е и основната причина френският треньор да хвърли бомбата със своето напускане след края на миналия сезон. Зидан е разбрал, че мостовете между Роналдо и "Реал" са изгорени, а твърдо е държал за това КР7 да бъде в основата и на следващия силен тим на "Реал".

Информацията за "100-те милиона на Флорентино" е стигнала до "Юве" вероятно чрез Мендеш, подозират в Мадрид. Клубът от Торино и Кристиано имат едни странни взаимоотношения от далечната 2002 г., когато в средата на първия му сезон със "Спортинг", "Юве" има желание да го привлече. Тогава обаче грандът изпуска момента и през лятото на 2003-а се намеси "Манчестър Юнайтед".

Роналдо не крие високото си мнение за "старата госпожа" и трансферът вече изглежда напълно реален.