Предвидената за днес среща между ръководството на Левски и феновете на клуба пропадна.

Въпросната среща трябваше да се състои днес от 10:30, но тя така и не се ссътоя. Феновете на "сините" чакаха около час пред административната сграда на "Герена", след което си тръгнаха с викове срещу мажоритарния собственик на клуба. През цялото време не стана ясно дали самият Сираков е на място на "Герена", в готовност да се срещне с феновете, които сам покани на среща.

Една от причините за провала също така е, че не бе изпълнено желанието на феновете срещата да се състои пред представители на медиите или "на светло", както се изразиха самите те.

Припомняме, че Сираков призова организациите НКП и "Левски на Левскарите" да излъчат трима свои представители за срещата с него и останалите ръководители на клуба.

Феновете от своя страна контрираха с желание срещата да бъде отворена за всеки желаещ фен, а освен това да се проведе с присъствие на медиите, за да може абсолютно всеки "син" привърженик да се запознае с дискутираните на нея теми.

От Левски обаче отказаха среща при условията на феновете и някак очаквано всичко пропадна.

Първоначално коло 20 фена на "сините" чакаха пред администрацията на "Герена" развитие по случая. В сградата бе изпълнителният директор Даниел Боримиров, но не стана ясно дали на място е самият Сираков.

Малко след 11 часа бройката фенове стана доста по-сериозна от първоначалните 20 човека, като започнаха и скандирания срещу "синьото" ръководство. Феновете изчакаха до 11:30, час след първоначалния час на срещата, а при продължаващата липса на развитие, те си тръгнаха.

Така напрежението по оста фенове - ръководство продължава. Привържениците на клуба няма да имат шанса да зададат въпроси по актуалните теми около клуба директно на собственика, който ги покани на средства, но категорично отказа тя да е отворена за медиите и за всеки фен.

Пред медиите застана председателят на сдружението "Левски на Левскарите" - Димитър Костадинов, който заяви:

"Открита среща за феновете и медиите няма да има. Ръководството не се съгласява с нашето желание да влязат всички, както и медиите, за да може всички левскари да се информират какви са отношенията и какво се случва. Хората, които са се събрали не са нито хиляди, нито стотици. Така че оправдания от рода, че няма къде, не вървят. Сегашните собственици явно нямат нужда от среща.

Защо поставяме тези условия? Поканите за срещите, които отправихме, бяха провокирани от изказванията на мажоритарния собственик, че би се срещнал с всеки левскар. Това не е така. Той не иска да се среща с нас.

Прекратяваме практиката за срещи на тъмно и да излъчваме представители. Това сме го правили вече повече от две десетилетия и резултатите, на които сме свидетели, са индиректно от този начин на комуникация - на срещи на тъмно и без представители на медии. Аз лично се чувствам виновен, защото в последните години съм организирал такива срещи на тъмно.

Наско Сираков не желае да се изправи пред публиката на Левски. Не се борим срещу Наско Сираков. Не сме против личността Наско Сираков. Ние се борим срещу модела "бащица". Той е бащица в управленска и финансова несъстоятелност. Левски е зависим от една компания. Ние показахме, че с Ивайло Ивков и Станимир Стоилов можем да създадем модел, който доведе до добри резултати. В момента тече процес по загробване на Левски.

Надяваме се най-големият голмайстор на Левски да събере чест и достойнство и да се изправи пред феновете. Ето какво бихме го питали: След като мажоритарят твърди, че се ползва с доверието на 99% от левскарите, защо го е страх да се изправи пред демократичен избор на президент? Говореното през медиите не е най-добрият начин. От доста дълго време го правим по този начин, защото няма друг вариант".