Германия падна от Чехия с 1:2 в Батуми на Евро 2023 до 21 години, с което усложни неимоверно задачата си да се класира в елиминациите на турнира.

След два мача младият Бундестим има 1 точка, взета при 1:1 с Израел на старта. Тогава - съвсем нетипично - германските играчи изпуснаха две дузпи. Сега имаха достатъчно положения да победят, но отново не успяха да вкарат топката повече от веднъж във вратата.

Чехите играха на контраатака и също имаха положения за още попадения. Но и две им стигат, като с три точки са втори в групата и чакат мача с Израел, в който и точка ги класира на четвъртфинал.

Англия би с лекота този противник с 2:0 в другия мач от групата в Кутаиси и има шест точки. Младите "три лъва" се класираха и са твърдо първи в групата. Те "потриват ръце", тъй като ще играят срещу Германия напълно освободени и с удоволствие биха направили необходимото, за да изхвърлят този тим от турнира.

Именно това е големият страх на немците, които сринаха от критики отбора си и треперят, че именно старият футболен враг ще ги довърши и изхвърли от Евро 2023. А то не изглежда и особено сложна задача. На Германия трябва само победа, плюс загуба на чехите от Израел. При това - тя да е с по-малко изражение от това, с което германците спечелят евентуално своя мач.

С две думи - мисията е на ръба на невъзможното.

И в страната вече се надига недоволство. Не стига, че първият отбор реди срамни резултати, а и младежите са пред отпадане, а защитават титлата си на турнира.

В група D Италия би Швейцария в зрелище - 3:2, като с това се изравни с този тим с по 3 точки на второто място. Един гол стигна на Франция за победа също в Клуж над Норвегия - 1:0, като "петлите" имат вече 6 т.

Те обаче се нуждаят от точка срещу Швейцария или Италия да не бие Норвегия в другия мач.

Днес на първенството е почивен ден.