Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев остана много доволен от победата над БАТЕ Борисов с 2:0 във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Белчев отличи колектива и себераздаването на "червените" и отчете, че разнузнаването на съперника е било много добро.

"Добре бяхме разузнали силните и слабите страни на съперника, който е солиден отбор. С добра дисциплина почти през целия мач и на моменти контролирахме играта през първото полувреме. Бяхме с една добра организация, но най-вече мога да отлича колектива днес.

На халфовете им беше много тежко и поискаха смяна. Доволен съм от всички, не само от тях тримата. Доволен съм от себераздаването и това, което показахме.

От Черно море до днес имаше 5 дни, а сега предстоят 3 дни почивка. Ще опитаме да възстановим играчите. Нямаме извинение и трябва да сме подготвени за мачове през 3-4 дни, ако искаме да играем в Европа.

Не мисля, че БАТЕ бе зависим от двамата играчи, които са зарезени с коронавирус. Днес те не показаха едно добро лице.

През цялото време чувахме феновете и мисля, че футболистите знаеха за тази подкрепа. Благодаря им от името на целия отбор. Надяваме се да продължим и занапред така и да има повече поводи за радост.

Лесни противници в Европа няма. Убедихме се в предишния мач с малтийския Сайрънс. Нека мине мача с Лудогорец и тепърва ще разнузнаваме противника. При всички положения няма да подценяваме. Трябва да бъде още по-добър колектив, да имаме по-трайно владение на топката.