Мачът на ЦСКА с Б36 (Торсхавн) не е бил толкова лесен. Такова мнение изрази треньорът на столичани Стамен Белчев след победата с 3:1 срещу фарьорския съперник, класирала "армейците" в плейофите за Лига Европа.

Тимът от стадион "Българска армия" елиминира трети пореден съперник в евротурнирите, като за последно това се бе случвало през сезон 1988/1989, когато с Христо Стоичков, Любослав Пенев и Емил Костадинов в състава "червените" стигат полуфинал за КНК.

"Като цяло мачът не бе толкова лесен. Знаехме, че до последно ще се опитат да направят нещо, но бях сигурен, че ще ги пречупим, ако отбележим втори гол. Върнаха един гол и имаше лека несигурност. Подготвахме се по един и същ начин за всеки съперник. Понякога се получава, понякога - не. Направихме много добро първо полувреме.Пресирахме високо, държахме топката и имахме ситуации. На полувремето си говорихме, че мачът започва сега и не трябва да има отпускане", заяви Белчев.

 "Всеки мач е различен, иска ми се винаги да печелим играта на фланга, защото така се печелят мачове в съвременния футбол. Доволен съм от всички. През второто полувреме намалихме оборотите, може би очаквахме, че ще вкараме лесно трети гол", добави треньорът.

 "Ще гостуваме в Базел, но ще трябва да се справим по най-добрия начин с хората, които имаме. Ще разузнаем отбора на Базел, но ЦСКА също има своите шансове. Този мач се явява бонус за нас", обобщи наставникът, след като разбра, че швейцарците водят с три гола за по-малко от 30 минути.