Станимир Стоилов говори преди медиите след първата тренировка на Левски за календарната година.

"Сините" започнаха своята подготовка с настроение, а наставникът обяви, че е умерен оптимист за спортно техническото състояние на тима.

Стоилов все пак потвърди, че финансово ситуацията продължава да е критична, а той и ръководството няма да правят компромис с нито един играч, защото Левски е по-важен в случая.

Това бе в отговор на въпрос дали ще бъдат освобождавани играчи, които не искат да намаляват своите възнаграждения и имат претенции.

"Надявам се да имаме ползотворно сътрудничество през Новата година. Радващо е, че толкова хора посрещнаха отбора. Оптимизъм винаги цари, важното е да се подобряваме.

Много вярвам в треньорската работа. Надявам се да се подобряваме в организацията, тактическата дисциплина, фазите на игра. Стартираме в нормално кондиционно състояние. Би трябвало да наберем добра спортна форма, но е по-важно да изградим връзки помежду си. Трябва да се подобрим и в двете фази на играта, най-вече в защита. Важно е да задържим това, което имаме и да го подобрим.

Надявам се селекцията, която сме направили да помогне по възможно най-добрия начин на Левски. Тя бе съобразена изцяло с възможностите, които имаме.

Братя Цоневи тренират, играят. Те знаят какво трябва да се подобри, казал съм им го. Имат нужното желание. Имаме да решаваме финансови проблеми, така че е нормално да търсим решаване на тези проблеми.

На този етап двамата са играчи на Левски и няма никой отстранен. Ще пуснем Мартин Петков под наем, за да има повече игрова практика. Същото важи и за други от младите играчи.

Нямаме нито едно предложение за наш играч. Това означава, че трябва още много да работим. Ако играем добре, цената на играчите ще се качва и ще има интерес към тях. За момента обаче такъв няма. Трябва да вдигнем отбора и да заиграем по-добре, тогава ще има интерес", сподели той.