Националният селекционер на Казахстан и един от най-успешните треньори в историята на "Левски" - Станимир Стоилов, коментира наблюденията си върху клуба пред "Дарик".

"Макар че треперихме до края, задачата е изпълнена - "Левски" ще играе в Европа, където лично аз възлагам големи надежди.

Клубът има достатъчно играчи като бройка. Стилът, който показа "Левски" през годината по-лесно може да му донесе успех в евротурнирите, отколкото в дългия маратон на шампионата.

Надявам се, че с игровия облик, който има, "Левски" ще има добро представяне в Европа. Няма да е лесно, защото знам колко е труден този път. Особено, когато си съсипал коефициент 38-39.

"Левски" имаше тотално превъзходство във финала за Купата. Ако говорим във футболни аспекти, на терена имаше само един отбор. За съжаление не успя да реализира положенията, които създаде", коментира Мъри.

"Видях много хора на финала. Да, изживяха своя тъжен край, но левскарите винаги ще са там и ще подкрепят "Левски", където и да е.

Ако говорим за резултати, сезонът е нулев. Направи се селекция от 21 човека, която е за два отбора. Повече не трябва да се допуска подобно разхищение. Проблемът не е дали сезонът е нулев, а дали клубът се управлява правилно.

Играта на отбора и победите рано или късно ще донесат успехи, но при този начин на управление няма как да очакваме супер футболно щастие, защото клубът се управлява лошо и продължава да е некоректен в много отношения. В това число плащане към клубове, агенти, треньори...

"Левски" има футболисти и отбор, който може да се представи достойно в Лига Европа", добави Стоилов.