Станимир Стоилов поема Лудогорец, след като преговорите между клуба и най-успешния български треньор в последните 15 години продължиха близо 2 месеца. 

Мъри е приел да води шампионите, като договорът му ще е поне за 2 години и половина, а заплатата - рекордна за български треньор в български отбор. Сумата, която твърдо ще получава Стоилов, е над 1 милион евро на година, при това без допълнителните бонуси.

Както навсякъде, където е работил, треньорът иска гаранции, ще се търси процес и надграждане, а не резултати сега и веднага без изграден стил на отбора.

Мъри Стоилов е на 53 години, а в последните 24 месеца бе без работа и отказа няколко оферти, в които не видя нито финансовото, нито спортно-техническото предизвикателство.

Най-близо бе до руския Динамо (Москва) и китайски отбор през този период.

Преди това той бе селекционер на Казахстан, а прената му работа бе с 4 много успешни сезона в Астана в същата държава, където спечели 4 титли, вкара тима в групите на Шампионската лига и два пъти в тези на Лига Европа.

Разбира се, успехите му с Левски са основата на неговата кариера като треньор. Стоилов донесе две титли на "сините" в периода 2004-2008 г., вкара отбора в групите на Шампионската лига и стигна четвъртфинал за Купата на УЕФА.

Постижения, които днес изглеждат мираж не само за този български отбор...

Лудогорец е без треньор от близо 3 месеца след уволнението на чеха Павел Върба. Преговорите със Стоилов не са спирали от септември, но се очакваше наставникът да откаже. Той ще води отбора в пролетния дял на сезона, който може да донесе десета поредна титла за историята в Разград.