Станимир Стоилов е човекът, който се нагърби с тежката задача да поеме Левски в едни от най-трудните времена за клуба.

Той успя да стабилизира клуба и да го изведе от игровата бездна. Стоилов направи всичко това без да получава заплата. Единственото, което той искаше е футболистите, асистентите и останалите служители в отбора да получават заплатите си редовно.

Нещо, което се беше превърнало в основен проблем заради лошото финансово състояние на "сините" в последните две години. 

Над 6 месеца любимецът на "сините" фенове не бе взимал заплата за работата си. Той все пак е получил финансови средства заради клубния лиценз, като това са заработените от него заплати до декември, пише "Мач Телеграф".

Левски все още дължи пари на Стоилов за всички заплати от началото на годината. Не е ясно дали ще има нов транш по сметката му и дали благотворителната акция на Стоилов ще приключи скоро.

Частичното разплащане със специалиста идва в навечерието на полуфиналния реванш срещу Лудогорец. Именно след първия двубой срещу разградчаните изнервеният Стоилов намекна, че в клуба има доста вътрешни проблеми с хора в Управителния и Надзорния съвет, без обаче да споменава конркретни имена.

Това е вторият път, когато Стоилов е треньор на Левски. В периода 2004-2008 година той отново беше начело на "сините", като през 2006 година успя да ги вкара в групите на Шампионска лига. Нещо, което до този момент не беше постигано от друг български отбор. В момента именно Мъри е човекът, който успя да измъкне Левски от игровата криза и да създаде еуфория и обединение в "синята" общност.