Английският футболен национал Рахийм Стърлинг вярва, че расизмът е сериозен проблем и в треньорската професия, като даде конкретни примери.

Играчът на Манчестър Сити се включи в кампанията Black Lives Matter, която бе подхваната след скандалното убийство на тъмнокожия Джордж Флойд от полицаи в САЩ.

Стърлинг призова да се дава повече шанс на тъмнокожите треньори, като спомена, че такъв няма за бившите английски национали Сол Кемпбъл и Ашли Коул. В същото време той запита как Франк Лампард и Стивън Джерард са съответно начело на Челси и Рейнджърс.

"Време е да се обединим и да намериш решение. Лесно е да се говори за промяна, но трябват промени. Тъмнокожите хора трябва да бъдат поставени там, където заслужават. Например виждате треньорските състави в отборите.

Ще дам перфектен пример. Имате Стивън Джерард, Франк Лампард, имате и Сол Кемпбъл, както и Ашли Коул. Всеки един от тях има страхотна кариера и игра за Англия. В същото време двама от тях имат уважавани професии на най-високо ниво, а другите двама, които са тъмнокожи, не им се дава шанс", смята Стърлинг.

Понастоящем Сол Кемпбъл е треньор на третодивизионния Саутенд Юнайтед, като преди това имаше неуспешен престой в Макърсфийлд Таун. Ашли Коул все още не е започнал треньорската си кариера.