Еден Азар отново е контузен в Реал Мадрид, като няма да играе поне месец.

Този път вече никой в клуба и около него не можа да намери извинение или защита за белгиеца, като критиките в медиите в страната и столицата са направо убийствени. Азар е контузен повече пъти като брой различни травми за малко повече от година и половина в Мадрид, отколкото за близо 10-годишна професионална кариера преди това.

Това е десетият случай, в който нов физически проблем го вади от състава.

Изчисленията не са сложни.

През лятото на 2019-а Реал плати 160 милиона евро за Азар на Челси, който бе с репутацията на една от най-големите световни звезди. Със заплатите и бонусите, които са вписани в договора му, той излиза на Реал 196 милиона евро до този момент.

Вкарал е 4 гола общо, което прави по 49 милиона евро на попадение!

10 контузии за 19 месеца - само по себе си е стряскащо. Азар е пропуснал 44 от 79 официални мача, които Реал е имал в този период. И е играл неособено много в останалите...

През сезон 2019/2020 г. белгиецът се е появил на терена в белия екип 22 пъти от 51 двубоя, като е записал пълни 90 минути в едва четири случая. През настоящия сезон има 13 участия от 28 срещи на Мадрид, като няма пълни 90 минути. Просто смущаващо малко като принос.

Минутите - 2168 от общо 7110 възможни, откакто е футболист на Реал Мадрид. Това е малко над 30 процента. А завършените мачове от първата до последната минута представляват едва 5% от тези, които клубът му е изиграл след неговото привличане. Един на 20, с други думи.

Заплатата на Еден продължава да е 13 милиона евро на сезона, а той вече е на 30 години. И поне с 6-7 килограма нагоре като тегло, което е очевидно и без официални данни от клуба.

Вестник "Марка" го нарича "Тежестта Азар", а близкият до големия враг Барселона каталунски "Мундо Депортиво" отива по-далеч.

Според изданието, това е най-лошият трансфер в историята на Реал Мадрид.