На Кристиано Роналдо определено не му върви със статуите. Португалецът първо се сдоби с такава в родния си град Фуншал на остров Мадейра, но тогава сходствата между произведението и Роналдо не бяха кой знае колко и това доведе до осмиване от страна на феновете.

Сега легендата бе почетен с нова статуя, този път на доста по-интересно място - в индийския щат Гоа, който е бивша португалска колония.

Този ход обаче разбуни духовете в местните футболни среди, защото макар Роналдо да е наистина популярен в страната, монументът доведе до вълна на недоволство. Според критиците с подобни действия трябва да бъдат почитани местни играчи, а не чужденци, колкото и велики ад са те.

“Разочарован съм от новината за тази статуя. Такава заслужават нашите легенди Самир Наик и Бруно Коутиньо, а не Роналдо”, коментира местен жител пред агенция IANS.

Португалският футбол е на почит в Гоа, като заради колониалното минало на щата, много местни жители са живели в Португалия или имат роднини там.

Скандалът стана още по-голям, защото статуята на CR7 бе издигната по време на празненсвата по слчуай 60-годишнината от свободата от португалска власт. Това се случва 14 години след като останалата част на Индия стана независима от британската власт.

36-годишният Роналдо все още не е коментирал ситуацията официално.