Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира вчерашната победа на неговите възпитаници срещу ЦСКА с 1:0 на "Васил Левски".

"Червените" имаха сериозни претенции към съдията Волен Чинков, който подмина три ситуации за дузпа в наказателното поле на "белите". Стефанов обаче смята, че съдийството в Първа лига е перфектно.

Босът коментира и изказването на Кирил Десподов, който заяви, че Георги Петков е призовал съотборниците си да му счупят краката:

"Благодарен съм на футболистите на Славия. Това беше техният подарък за моя 69-ти рожден ден. Съдията е последната причина ЦСКА да загуби мача. Многото пропуски, добрият вратар и като не вкараш, ще ти вкарат. Те имаха безкрайно много положения. Ако те си ги бяха вкарали, сега нямаше да говорят за съдията. Във футбола трябва и късмет. Ако го нямаше късмета, едва ли Емил Костадинов щеше да вкара на "Парк де Пренс".

"Футболът в България е хванат от краката към главата. Колко българи има в отборите? Какво е виновен футболният съюз, че не се дава шанс. Взимаме бразилчета и ги посаждаме тук, и искаме после да има български футболисти. Няма взето решение за треньор на младежкия национален отбор. Засега само спекулации. Изпълкома не се е събирал. Много внимателно трябва да се избира. Не мога да се бъркам в избора на ръководителите във футболният съюз. Аз мога само да решавам в Славия. 100% трябва да стане Георги Петков футболист на годината."

"Много ми падна в очите Кирчо Десподов. Женчо - никакъв мъж не е това. Като в детската градина: "Моля другарката, ама той ми извика от пейката."

"Съдийството в България не клони към един от отборите борещи се за титлата. Съдийството тази година е на добро ниво, за разлика от други. Ганчев не е свикнал да не става неговото. Защо ще хвърляш кърпата, аланколу? Вместо да се замислиш защо не си вкарват положенията, а се вайкаш, че не са ти дали дузпа. До 10-15 дни стадион Славия трябва да има осветление".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14749687/013100