Стилиян Петров още веднъж се дистанцира от евентуално включване в битката за следващ президент на БФС.

Изборен конгрес ще има през февруари 2022 г., като дотук няма официални кандидатури, само медийни изяви на няколко фигури от настоящето и миналото във футбола у нас.

"Това е една доста тежка тема. Доста хора се опитват да достигнат до мен по различен начин. Дали аз съм правилния човек? Не мога да отговоря - казва бившият капитан на националния отбор пред Sportal.bg. - Ще се радвам да се появи някой с визия, план, структура, с начин на работа, с екип...

Всичко обаче продължава, както беше едно време. Всеки казва, че не иска да показва екипа си. Или пък не казва, какво ще променя, за да не го изкопират другите.

Досега не съм видял някой, който да излезе със силна стратегия, със силна ръка и с визия за промените, които ще бъдат направени. Защото се търсят промени, когато нещо не върви. Когато всичко е наред - не се правят промени. За съжаление при нас не върви.

Не мога да кажа дали съм правилният човек.

Дали това е моментната ми цел? Не! Мога да го кажа искрено?

Дали трябва да се страхуват от мен? Да! Защото, ако реша, може би ще бъда правилния човек, тъй като съм независим от никой. Това е при мен най-силното нещо.

А дали искам да се замесвам в това? Искам да го кажа директно - не."

Това е най-ясното изявление по темата дотук на Петров, който очевидно не иска да се намесва в обърканата ситуация на родния футбол в момента.