Стилиян Петров не спира активно да търси нови предизвикателства в и около футбола. Бившият капитан на националния отбор на България и рекордьор по мачове за него вече е съосновател на организация, която ще помага на професионални играчи с проблеми по време и след края на кариерите им.

Самият Петров принудително спря с футбола, диагностициран с остра форма на левкемия преди 7 години. Той пребори заболяването и не спира да е изключително деен около любимата игра.

Стилиян е в компанията на още четири бивши звезди на терена - Гаиска Мендиета, Емил Хески, Гарет Фаръли и Майкъл Джонсън.

Петорката основа платформата Player 4 Player - Играч за играча, като целта е да се помага на всеки футболист, изпаднал в трудна ситуация. 

Независимо дали става въпрос за играч без договор, за юридически съвети или такива относно лични неща.

Но най-вече - със съвети за това как да планират живота си след края на футболната кариера. На първо време организацията ще работи основно в английската игра, но не е планирано да се ограничава само там.

"Това е най-честият проблем - сподели Хески пред . "Ивнинг Стандарт". - Промяната е твърде рязка и изведнъж преходът се оказва сложен. Не са малко случаите на депресии и търсене на спасение встрани от пътя, което води до зависимости."

Петров изкара двегодишен курс на УЕФА за "елитни състезатели" и в момента има лиценз да бъде спортен директор или мениджър на клуб или национален отбор, в която и да е точка на света.

Също така - да заема и административна длъжност, например шеф на федерация, но затова трябва да бъде избран. Говори се, че му е предлагано нееднократно да се кандидатира за президент на БФС на конгреса през декември, но Стилиян засега отказва такава възможност.