Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард говоро и за представянето на българския съдия Георги Кабаков след зрелищното 4:3, с което неговият отбор спечели първия мач от 1/16-финалите в Лига Европа срещу Антверп. Шотландският тим получи две дузпи при гостуването в Белгия, а домакините имаха една.

И трите решения изглеждаха правилни, но помагаше ВАР, като при третата дузпа бе даден и червен картон на играч на Антверп.

"Намесите на ВАР променят мачовете, като цяло усещането за играта е друго - коментира Джерард. В шотландското първенство видеоасистенция за съдиите няма и за Рейнджърс и мениджъра им сблъсъкът с ВАР е нещо ново в Европа. - Странно е. Опитваш да следиш атаката, но усещаш, че някъде може да е имало човек със стъпка в засада и да бъде разглеждано впоследствие... Въпреки че флагът седи долу и играта си върви.

Същото е при головете, не смееш да се зарадваш. Чакаш потвърждение. Ако е в името на това да има възможно най-прецизните решения, аз съм "за".

Днес видяхме добри намеси на системата, въпреки че поне две от дузпите нямаше да бъдат дадени без ВАР - в това съм убеден. Реферът се справи адекватно, не бяха лесни отсъждания, взе бързо решенията след консултации, нямаше излишно бавене на играта.

Не е лесно и на съдиите вътре в терена, защото сега те са под още по-голямо напрежение - системата ги поправя и може да се окаже, че твърде често пропускат детайли."