Христо Стоичков обяви официално "начало на нов живот за футбола в град Етрополе, където от 20 години функционира Академия за млади таланти, носеща неговото име. Нейното съществуване бе под въпрос слез закриването на ФК Чавдар.

Но Стоичков и кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров днес сложиха официално новото начало.

Това се случи по време на кастинга, обявен за набиране на деца, родени 2007 г., 2008 г., 2009 г., 2010 г. и 2011 г., за попълване групите на отбори, участващи в първенствата на БФС. Те са част от от новия клуб - ФК Етрополе, който бе създаден след закриването на Чавдар.

"Никога не съм гледал назад, а винаги само напред - каза легендарният №8 на България в града. - Футболна школа "Христо Стоичков" остава и няма как някой да се опита да я махне.

Благодарение на кмета Владимир Александров продължаваме да бъдем школа за пример.

Когато открих школата в далечната 2004 г., никой не ни знаеше и за няколко години станахме шампиони на всички възрастови групи.

От днес започваме нов живот, отваряме нова страница, която трябва вие да напишете. Вярвам, че заедно ще постигнем още повече успехи от преди."

Кандидатите на кастигна бяха оценявани от комисия, съставена от треньорите в школата и директора на ДЮШ, като крайното решение на кои деца ще бъде предложено да се присъединят към футболната Академия е на Стоичков.

Одобрените ще бъдат записани да учат в СУ "Христо Ясенов", като ще им бъде предоставено безплатно общежитие и храна.

Детско-юношеската школа в Етрополе е единствената напълно безплатна школа за децата и техните родители, която осигурява денонощен лекар, възпитател и охрана за своите възпитаници.

По време на кастинга Стоичков лично се включи в играта с децата.