Легендите на българския футбол Христо Стоичков и Красимир Балъков ще са сред участниците в шоу мач по случай 100-годишнината на футболния Етър.

Двубоят ще се играе във Велико Търново на стадион "Ивайло", като Камата и Бала ще са капитаните на отборите, които противопоставят легенди на Етър и националния отбор от САЩ 94.

Честването на юбилея ще е на 25 април, като то ще включва още мач на женския отбор на Етър с полския Медик (Конин) и музикални изпълнения.

Основният мач ще започне в 19 часа, а след него ще има тържествена заря и спектакълът "звук и светлина".

"Боляри! Започваме да обявяваме имената на легендите, които потвърдиха присъствието си на Празника за стотния юбилей на Етър и в мача между "Звездите на "Етър" и "Звездите на България". Първото име е не на някой друг, а на Красимир Балъков! Легенда на "виолетовите", на "лъвовете" и на световния футбол, с трайно присъствие и успехи в историята на Етър, Спортинг и Щутгарт. Футболист номер 1 на Велико Търново за ХХ век, един от двамата българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство. Добре дошъл отново на "Ивайло"!, обявиха от Етър.

"Христо Стоичков потвърди с готовност и отзивчивост своето участие в стотния юбилей на Етър и ще изведе Пеневата чета срещу "виолетовите" шампиони на стадион "Ивайло". Да описваме ли кариерата и успехите му? Едва ли има българин, който да не ги знае прекрасно. Самият той лично написа своята биография с брилянтните си изяви по футболните терени. Разбира се, с помощта на своите съотборници, треньори, приятели, което никога не пропуска да подчертае . . . Най-разпознаваемото име на българин по целия свят. Защото и до ден-днешен, където и да отидете, споменете ли думата България, насреща неизменно следва реакцията: Христо Стоичков!", с тези думи бе представен най-успешният български футболист за всички времена и носител на "Златната топка" Христо Стоичков.

Предстои поетапното обявяване на всички легенди, потвърдили участието си в "звездния" мач, уточниха организаторите.