Футболните звезди Христо Стоичков и Красимир Балъков пристигат във Велико Търново на 1 юли, съобщиха от местния Етър. Основната кауза за проявата е събиране на средства за издигане на паметник на легендата Трифон Иванов в града.

"Етър също се присъединява и приветства идеята с пълната убеденост, че "железният защитник" напълно заслужава подобно признание в болярския град", написаха от футболния клуб.

Христо Стоичков и Красимир Балъков отправиха специално видео послание, в което определиха инициативата като прекрасна. Двамата анонсираха много изненади в срещата-разговор с феновете и призоваха всички на 1 юли вечерта след 18 часа да се съберат пред паметника на Асеневци в старата столица.

Открита сцена Евро 2024/ САЩ 94 в рамките на цял месец излъчва битките от Европейското първенство в Германия, както и паметните мачове на Пеневата чета от САЩ 94. За срещи с феновете вече бяха поканени редица легенди на българския футбол като Георги Василев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Пламен Николов.

Предстоящата визита на единствените двама българи, избирани в Идеалния отбор на Световно първенство, е на път да стане кулминацията от проявите.

Средствата от мърчандайз продуктите, както и част от печалбата на организаторите, ще отидат за построяване на паметник на легендата Трифон Иванов, добавят от лагера на Етър.